Schapen in de Zomer: Tips voor het Omgaan met Hitte op Jouw Hobbyfarm

Schapen in de Zomer: Tips voor het Omgaan met Hitte op Jouw Hobbyfarm

Met de zomer in volle gang is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw schapen comfortabel blijven ondanks de hitte. In deze blog bieden we waardevolle tips en richtlijnen om jouw schapen gezond en gelukkig te houden tijdens de warme zomermaanden:

Hoe bescherm je schapen tegen de warmte

  1. Bescherming tegen de Zon: Zorg ervoor dat jouw schapen toegang hebben tot voldoende schaduwrijke gebieden gedurende de dag. Dit kan worden bereikt door schaduwrijke bomen, schuilplaatsen of schaduwdoeken te bieden in de weide of het schapenhok.

  2. Hydratatie: Houd altijd vers en koel drinkwater beschikbaar voor jouw schapen, vooral tijdens warme dagen. Controleer regelmatig de watervoorziening om er zeker van te zijn dat het niet vervuild is en dat er voldoende water beschikbaar is voor alle schapen.

  3. Vermijd Hittepieken: Probeer activiteiten zoals scheren, vaccinaties en verplaatsingen naar koelere tijden van de dag te plannen, bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond wanneer de temperaturen minder extreem zijn.

  4. Voeding: Pas het dieet van jouw schapen aan om rekening te houden met de warmte. Biedt voldoende hooi en gras van goede kwaliteit, vermijd voeren tijdens de heetste delen van de dag en overweeg het aanvullen van elektrolyten als aanvullende hydratatie nodig is.

  5. Vliegen en Parasieten: Neem maatregelen om schapen te beschermen tegen vliegen en andere parasieten die vaak in de zomer actief zijn. Dit kan variëren van het gebruik van insectenwerende middelen tot het regelmatig controleren en behandelen van schapen tegen parasieten.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw schapen comfortabel en gezond blijven ondanks de zomerse hitte. Zo kunnen jij en jouw schapen volop genieten van de warme zomerdagen op jouw hobbyfarm!

Geen verzendkosten vanaf 600kg
order 250kg = €25,00 verzendkosten
Tot 20% voordeliger dan andere merken